Što mogu očekivati od svog prvog posjeta kiropraktičaru?

Prva stvar koju će kiropraktičar učiniti jest pitati Vas o vašim zdravstvenim tegobama oko kojih ste najviše zabrinuti.

Doktor će Vas također pitati o povijesti bolesti Vaše obitelji, prehrambenim navikama, drugoj njezi koju možda primate ( kiropraktika, osteopatija, medicinska, itd. ), Vašem poslu te druga pitanja koja će mu pomoći kako bi odredio prirodu vaše bolesti i najbolji način tretiranja problema.

Fizički pregled će se izvoditi u skladu sa kliničkom procjenom Vašeg doktora, a on može uključivati rendgensku snimku, laboratorijsku analizu te druge dijagnostičke procedure. 

Također, Vaša kralježnica će biti pažljivo pregledana te će se izvesti analiza kako bi se otkrilo postoji li kakova strukturalna abnormalija koja može utjecati ili uzrokovati Vaše stanje.

Svi ovi elementi važna su komponenta Vašeg cjelokupnog zdravstvenog profila, te su od vitalne važnosti doktoru kiropraktike u vrednovanju Vašeg problema.

‘Prilagodba’, termin koji koriste doktori kiropraktike, znači određena manipulacija kralježaka, koji nemaju normalne kretnje ili ne funkcioniranju normalno.

Doktori kiropraktike godinama uče palpaciju pomicanja (umjetnosti pregledavanja pokretom ili dodirom) i druge oblike procedura pregleda kralježnice, tako da oni daju određene i odgovarajuće prilagodbe kralježnice.

Kada doktor identificira problem, on/ona će početi liječenje pomoću ovih prilagodbi ili ‘manipulacija’. Naročita pažnja će se obratiti na područje Vaše kralježnice gdje je došlo do poremećaja kralježnice ili je otkrivena ‘subluksacija’.

Prilagodba se obično daje rukama ili instrumentima tipa ‘aktivator’, te se sastoji od primjene pritiska na područja kralježnice koja nisu ravna ili se ne kreću pravilno u dometu njihovih pokreta.

Ugovorite termin kod doktora

Dr. Ž. Đurić – Doctor of Chiropractic
College of Chiropractic – Georgia, SAD

Radimo kompletan balans kralježnice uključujući i atlas (prvi vratni kralježak)

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Imate pitanje? Nazovite nas!

  Dr. Ž. Đurić - Doctor of Chiropractic
  College of Chiropractic - Georgia, SAD

  Kneza Mislava 17, 10000 Zagreb

  01 4612 530

  info@americkikiro.hr

  PON. SRI. PET. 08:30 - 15:00 UTO. ČET. 12:00 - 19:00